Kullanıldığı Bitkiler ve Kontrol Ettiği Hastalıklar
Bitki Adı | Zararlı Adı | Kullanılma Dozu | Son İlaçlama İle Hasat Arasındaki Süre |
---|---|---|---|
Antepfıstığı | Karazenk (Septoria pistacina) |
300 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Armut | Karaleke (Venturia pyrina) |
300 gr / 100 lt su | 14 - 21 Gün |
Elma | Karaleke (Venturia inaequalis) |
300 gr / 100 lt su | 14 - 21 Gün |
Şeftali | Yaprak delen (Coryneum beijerinckii) |
300 gr / 100 lt su | 14 - 21 Gün |
Soğan | Mildiyö (Peronospora destructor) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Nohut | Antraknoz (Ascochyta rabiei) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Kabakgiller | Mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) |
170 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Fasülye | Pas (Uromyces phaseoli) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Fasülye | Antraknoz (Colletotrichum lindemuthianum) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Domates | Yaprak küfü (Cladosporium fulvum) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Domates | Mildiyö (Phytophtora infestans) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Sebze* Fidelerinde |
Fide kök çürüklüğü (Pythium, Fusarium, Rhizoctonia, Alternaria, Sclerotinia,Phytophthora) |
200 - 250 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Hıyar | Köşeli yaprak leke hastalığı (Pseudomonas syringae pv.lachrymans) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Kavun | Antraknoz (Colletotrichum lagenarium) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Karpuz | Antraknoz (Colletotrichum lagenarium) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Domates | Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Patlıcan | Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Patates | Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) |
200 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Buğday | Sürme (Tilletia spp.) |
150 gr / 100 kg tohum | 28 Gün |
Buğday | Pas (Puccinia spp.) |
350 gr / da | 28 Gün |
Patates | Mildiyö (Phytophtora infestans) |
300 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Patates | Uyuz (Streptomyces scabies) |
1600 gr / 100 kg tohum | 14 Gün |
Yerfıstığı | Yaprak lekesi (Cercospora arachidis) |
250 gr / 100 lt su | 28 Gün |
Şerbetçiotu | Mildiyö (Pseudoperonospora humuli) |
150 gr / 100 lt su | 7 Gün |
Karanfil | Pas (Uromyces dianthi) |
200 gr / 100 lt su | - |
Aspir | Yaprak lekesi (Alternaria carthami) |
200 gr / 100 lt su | 7 Gün |
Bağ** | Ölü kol (Phomopsis viticola) |
200 gr / 100 lt su Yaz uygulaması | 21 Gün |
Ceviz | Antraknoz (Gnomonia leptostyla) |
300 gr / 100 lt su | 28 Gün |